
Patatje rendang van gele biet
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Zin in comfortfood met een verrassende twist? Dit patatje rendang van gele biet combineert de hartige, kruidige smaken van Indonesische rendang met de zachte zoetheid van gele biet. Een plantaardig gerecht dat barst van smaak en nét even anders is dan anders.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de gele bietjes in blokjes van 1 x 1 cm. Verwarm Makkelijk ca. 1 uur de helft van de kokosmelk en laat de steranijs ca. 15 minuten erin trekken. Verwijder de steranijs.
Doe de sjalot, de knoflook, de chilipeper, de gember, de laos, de koenjit, de kruidnagel, de komijn en de koriander in een keukenmachine en draai tot een dikke massa.
Verhit wat olie in een pan op het vuur en bak deze massa, de gekneusde sereh en de limoenblaadjes een paar minuten. Blus af met alle kokosmelk en laat rustig inkoken.
Verwijder de sereh en de limoenblaadjes. Voeg de blokjes gele biet toe en laat ca. 5 minuten zachtjes meekoken. Breng de rendang op smaak met zout en houd warm.
Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Frituur of bak de friet goudbruin. Verdeel de friet over bakjes en verdeel de gelebietenrendang erover. Bestrooi met de lente-ui.









