Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Paté de campagne

Paté de campagne

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Voor de vulling

Om erbij te serveren

Minstens zo bekend als de boeuf bourguignon en de salade niçoise; paté. Samen met slager Gertjan Kiers maakt Yvonne een klassieke paté de campagne (boerenpaté). Dit is het recept:

Bereiding

  1. Snijd de varkenslever en het buikspek in stukken van ca. 2 centimeter.

  2. Verdeel het vlees over een ondiepe schaal en plaats deze 30 minuten in de diepvries, zodat het vlees licht aanvriest. Leg de crépinette in een bak met koud water om schoon te laten weken.

  3. Maal het aangevroren vlees met een gehaktmolen met een 5-millimeterplaat. Meng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de pistachenoten, stevig met je handen tot een homogene massa.

  4. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een patévorm met een inhoud van 1 liter in met de olijfolie. Bekleed de vorm met de crépinette en laat dit over de rand van de vorm hangen. Verdeel een derde van de vulling over de vorm en verdeel hier gelijkmatig de helft van de pistachenoten overheen. Druk met de bolle kant van een lepel aan. Maak op dezelfde manier nog een laag en dek af met de rest van de vulling. Tik de vorm een paar keer op het werkblad om zoveel mogelijk lucht uit de vulling te verwijderen. Sla de crépinette over de vulling zodat deze volledig is bedekt. Knip of snijd eventuele overtollige crépinette af. Sluit de vorm af met de deksel.

  5. Plaats de patévorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven en laat de paté ca. 1 uur en 15 minuten garen. Haal de deksel van de vorm en laat de paté nog ca. 30 minuten  langer garen totdat deze een kerntemperatuur van 68°C* heeft bereikt.

  6. Haal de vorm uit de oven en laat de paté een halfuurtje in de vorm zonder deksel afkoelen. Plaats de vorm in de koelkast en laat de paté een nacht in de koelkast staan voordat je deze uit de vorm lost.

  7. Serveer de paté de campagne met het stokbrood en de cornichons.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Van kop tot staart: Varken

€ 29,99
kop tot staart