Bereiding

  1. Fruit de sjalot ca. 3 minuten in de boter tot hij glazig is. Voeg de currypasta toe en fruit nog 2 minuten. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  2. Meng de rivierkreeftjes met het curry-sjalotmengsel. Schep ¾ van het rivierkreeftjesmengsel samen met de citroenschil en de dille in een keukenmachine en maal tot een glad mengsel. Voeg al mengend geleidelijk de slagroom toe zodat je een smeuïg mengsel krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Hak de overige rivierkreeftjes grof en meng ze door het gladde mengsel. Schep in een mooie, passende kom of schaal en dek af met vershoudfolie. Laat in de koelkast opstijven.
  4. Serveer de ‘paté’ met krokante pappadums en geef er schijfjes citroen en extra dille bij.

Per portie (6): ca. 190 kcal
10 g eiwit | 13 g vet | 7 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen