Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Recepten met pappadums: ‘paté’ van rivierkreeftjes en curry

‘Paté’ van rivierkreeftjes en curry

In samenwerking met Patak’s
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor erbij

Bereiding

  1. Fruit de sjalot ca. 3 minuten in de boter tot hij glazig is. Voeg de currypasta toe en fruit nog 2 minuten. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  2. Meng de rivierkreeftjes met het curry-sjalotmengsel. Schep ¾ van het rivierkreeftjesmengsel samen met de citroenschil en de dille in een keukenmachine en maal tot een glad mengsel. Voeg al mengend geleidelijk de slagroom toe zodat je een smeuïg mengsel krijgt. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Hak de overige rivierkreeftjes grof en meng ze door het gladde mengsel. Schep in een mooie, passende kom of schaal en dek af met vershoudfolie. Laat in de koelkast opstijven.

  4. Serveer de ‘paté’ met krokante pappadums en geef er schijfjes citroen en extra dille bij.

Per portie: 190 kcal | 7 g koolhydraten | 10 g eiwit | 13 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)