Bereiding
- Verwarm 250 ml melk tot lauwwarm en los er de gist in op. Meng in een kom 450 g bloem met 1 el suiker en het zout. Voeg de gistmelk toe en kneed het geheel in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie ca. 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
- Karamelliseer 100 g suiker in een ruime pan. Blus af met de boter en de slagroom. Voeg als de karamel is opgelost 150 g pecannoten en de gedroogde bessen toe. Verwarm op laag vuur tot de karamel goed over de vulling verdeeld is.
- Klop de lucht uit het deeg en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ca. 1 cm dik. Verdeel het karamelmengsel over het deeg. Rol het deeg strak op en snijd het in rolletjes van ca. 3 cm dik. Zet de rolletjes tegen elkaar rechtop in een met bakpapier bekleed cake-of broodblik. Laat afgedekt nog ca. 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Kluts de eidooier met 2 el melk en bestrijk de rolletjes ermee. Bestrooi met de rietsuiker en bak het brood ca. 20 minuten in de oven.
Foto’s: foodies