Pecan-bessenbrood
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm 250 ml melk tot lauwwarm en los er de gist in op. Meng in een kom 450 g bloem met 1 el suiker en het zout. Voeg de gistmelk toe en kneed het geheel in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie ca. 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Karamelliseer 100 g suiker in een ruime pan. Blus af met de boter en de slagroom. Voeg als de karamel is opgelost 150 g pecannoten en de gedroogde bessen toe. Verwarm op laag vuur tot de karamel goed over de vulling verdeeld is.
Klop de lucht uit het deeg en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ca. 1 cm dik. Verdeel het karamelmengsel over het deeg. Rol het deeg strak op en snijd het in rolletjes van ca. 3 cm dik. Zet de rolletjes tegen elkaar rechtop in een met bakpapier bekleed cake-of broodblik. Laat afgedekt nog ca. 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Kluts de eidooier met 2 el melk en bestrijk de rolletjes ermee. Bestrooi met de rietsuiker en bak het brood ca. 20 minuten in de oven.