Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pecan pie met stroop en gezouten boter

Pecan pie met stroop en gezouten boter

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor het deeg

Bereiding

  1. Meng voor het deeg 250 g bloem met het zout in een kom. Voeg 125 g boter toe en wrijf hem met je vingertoppen door de bloem tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en 3 el ijskoud water toe en kneed alles met je handen zo kort mogelijk door elkaar tot er een glad deeg ontstaat dat samenkomt tot een bal. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en zet hem ca. 30 minuten in de koelkast.

  2. Verwijder het folie en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad rond uit. Bekleed een ingevette vlaai- of quichevorm (24 cm Ø) ermee, snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen een beetje aan. Prik enkele gaatjes in het deeg en zet de vorm ca. 20 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Leg een vel bakpapier op het deeg in de vorm en vul de vorm met blindbakvulling. Zet de vorm ca. 10 minuten in de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog 5-8 minuten of tot het deeg er niet meer rauw uitziet.

  4. Klop intussen de gezouten boter en de basterdsuiker met de gardes van een elektrische mixer in enkele minuten licht en romig. Klop de eieren er een voor een doorheen. Klop de suikerstroop en de vanille erdoorheen. Spatel de gehakte pecannoten erdoorheen. Schenk de vulling in de vorm en strijk glad. Bedek de bovenkant met de hele pecannoten en bestrooi met zeezoutvlokken.

  5. Zet het geheel 10 minuten terug in de oven. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bak nog ca. 35 minuten tot de taart gerezen is en de vulling gestold is. Laat afkoelen tot lauwwarm en serveer met een bolletje ij s of een dot crème fraîche.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Jennie Vincent

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)