Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Penne met broccoli, balletjes en romige mosterdsaus

Penne met broccoli, balletjes en romige mosterdsaus

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de mosterdsaus

Bereiding

  1. Knijp het worstvlees uit het velletje in een kom en kneed het met het venkelzaad, 2 el geraspte ui, de mosterd en het basilicum goed door elkaar. Draai ca. 14 kleine balletjes van het mengsel. Verhit de olie in een hapjespan en bak er de balletjes rondom bruin in (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn). Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pan en zet apart.

  2. Fruit voor de saus de rest van de ui en de knoflook in het achtergebleven vet. Blus af met de wijn en laat hem verdampen. Voeg de bouillon toe en laat hem tot de helft inkoken. Roer de slagroom en de mosterd erdoorheen en doe de balletjes terug in de pan. Breng alles aan de kook en kook 5-6 minuten tot de balletjes zacht en gaar zijn en de saus iets ingedikt is.

  3. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met wat zout. Kook de broccoli de laatste 3 minuten mee. Giet af en vang daarbij een kopje kookvocht op. Meng de pasta, de broccoli en de parmezaan met de balletjes en de saus in de pan. Voeg indien nodig een scheutje kookwater toe om de pasta smeuïger te maken en breng de pasta op smaak met zout en peper.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (15 stemmen)