Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
peperonata

Peperonata maken met bucatini

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd de teentjes in schijfjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de paprika 15-20 minuten op middelhoog vuur in.

  2. Voeg de ui toe aan de paprika en bak nog ca. 10 minuten op laag vuur verder. Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook. Was de peterselie, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Voeg de knoflook en de helft van de peterselie toe aan de paprika en bak nog ca. 4 minuten. Kook intussen de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokende water.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Breng de peperonata op smaak met zout, peper en rodewijnazijn. Roer de pijnboompitten erdoorheen. Giet de bucatini af en meng hem door de peperonata. Schaaf de parmezaan eroverheen en bestrooi met de overige peterselie.

Dit gerecht is een eerbetoon aan de rode paprika, de smaak komt perfect tot zijn recht in dit vegetarische gerecht. In Italië wordt peperonata veel gegeten als antipasto met een stukje brood om te dippen. Wij vinden hem zo lekker dat we er ons hoofdgerecht van maken, mét pasta!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)