Peperonata maken met bucatini
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd de teentjes in schijfjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de paprika 15-20 minuten op middelhoog vuur in.
Voeg de ui toe aan de paprika en bak nog ca. 10 minuten op laag vuur verder. Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook. Was de peterselie, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Voeg de knoflook en de helft van de peterselie toe aan de paprika en bak nog ca. 4 minuten. Kook intussen de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokende water.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Breng de peperonata op smaak met zout, peper en rodewijnazijn. Roer de pijnboompitten erdoorheen. Giet de bucatini af en meng hem door de peperonata. Schaaf de parmezaan eroverheen en bestrooi met de overige peterselie.