Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Perencrumble

Perencrumble

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Leg de peren in een middelgrote ovenschaal waar ze dicht tegen elkaar net in passen. Probeer geen grote ruimtes tussen de peren te laten, omdat je dan niet genoeg crumble hebt om ze mee te bedekken. Bestrooi de peren met de suiker en schenk het citroensap en het vanille-extract eroverheen. Meng alles met je handen door elkaar zodat de peren goed bedekt zijn.

  2. Doe voor de crumbletopping de bloem in een kom en wrijf de boter er met je vingers doorheen tot je een grof broodkruimmengsel krijgt. Roer de suiker en de hazelnoten erdoorheen en strooi het over de peren. Druk het mengsel niet aan, zodat het kruimelig blijft. Als je wat topping over hebt, kun je dit in een klein ovenschaaltje naast de crumble in de oven bakken (je kunt dit dan later over de kommetjes met crumble strooien). Bak de crumble 40-50 minuten tot hij goudgeel is en de peren gaar zijn. Serveer met custard.

Per portie: 560 kcal | 71 g koolhydraten | 6 g eiwit | 27 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Foto’s: Karen Thomas Styling: Max Robinson & Luis Peral Foodstyling: Amy Kinnear & Hanna Miller

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)