Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Perenmuffins met walnootcrumble

Perenmuffins met walnootcrumble

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 155°C). Meng in een kom de ingrediënten voor de crumble met je vingertoppen
    tot een kruimelig deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en zet hem in de koelkast.

  2. Meng in een andere kom het meel, de basterdsuiker, de specerijen, het bakpoeder, de baksoda en het zout door elkaar. Klop in weer een anderekom de eieren, de olie, de karnemelk en het vanille-extract glad. Spatel portiegewijs het bloemmengsel door het eimengsel.

  3. Spatel de peer door het beslag. Vet de muffinvorm in met boter en verdeel het beslag over de holtes. Vul de vormpjes goed tot aan de rand. Verdeel de crumble eroverheen. Bak de muffins 25-30 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal de muffins uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Per portie: 377 kcal | 34 g koolhydraten | 7 g eiwit | 23 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)