Bereiding

Werkelijk tongstrelend, deze perentartelette met kaneelroom. De warme kruidige smaak is perfect voor koude dagen. Mmm, geniet ervan met je ogen dicht.

  1. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw 1⁄3 van het deeg vanaf de rechter korte zijde naar het midden. Vouw 1⁄3 vanaf de linker korte zijde over het dubbelgevouwen deeg, zodat het deeg drie keer zo dik is. Prik het deeg in met een vork. Strooi het broodkruim eroverheen. Schil de peren en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  2. Leg de peer kriskras op het deeg. Leg eventueel de kaneelstokjes ertussen. Vouw het deeg aan de randen tegen de peer aan. Smelt de boter en bestrijk er de peer mee. Bestrooi met de suiker. Kluts de dooier en bestrijk er de deegranden mee. Zet het geheel ca. 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Bak de tartelette in ca. 25 minuten goudbruin in de oven. Verlaag eventueel na ca. 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  4. Meng het kaneelpoeder met de poedersuiker. Zeef het mengsel boven de slagroom. Klop de slagroom lobbig en serveer hem bij de tartelette.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: eigen collectie