Perzik-yoghurtsemifreddo met sesamcrunch
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de perziken met het citroensap, 25 g suiker en wat water in een pan. Stoof de perziken afgedekt tot ze zacht maar nog geen moes zijn. Schep voorzichtig 1/3 van de perzik uit de pan en laat afkoelen. Kook de overgebleven perzik verder tot moes. Pureer de perzikmoes met de siroop tot een puree met een staafmixer of in een blender. Laat de puree volledig afkoelen.
Los 250 g suiker in een pan op in 225 ml water op laag vuur. Zet het vuur hoog en kook de siroop tot hij ca. 115°C is. Klop de eiwitten in een schone kom met een handmixer tot stijve pieken. Giet de siroop zodra hij 115°C is geleidelijk al kloppend bij het eiwitschuim. Blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld is.
Roer de yoghurt los in een andere kom. Spatel als eerste voorzichtig het eiwitschuim door de yoghurt, gevolgd door de perzikpuree, de perzikblokjes en sesamkoekjes. Schep het mengsel in een schaal. Zet afgedekt in de vriezer en laat het liefst een nacht opstijven.