Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Perzische kokos-wortelcannellonicake

Perzische kokos-wortelcannellonicake

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een tulbandvorm (ca. 2 l) in met kokosolie en bestuif met wat bloem. Houd de vorm daarna ondersteboven en klop de overtollige bloem eruit.

  2. 2. Maal de cannellinibonen en de kokos in een keukenmachine tot glad.

  3. 3. Meng in een andere kom 280 g bloem, het bakpoeder, het kaneelpoeder en het zout.

  4. 4. Klop in een andere grote kom 50 g kokosolie, de basterdsuiker en 25 g honing met een handmixer. Voeg al kloppend de wittebonenpuree toe. Klop een voor een de eieren de eieren erdoorheen. Voeg het vanille-extract, het oranjebloesemwater, het sinaasappelsap, het citroensap en de geraspte schil van 1 sinaasappel toe en klop het geheel glad. Roer het bloemmengsel erdoorheen tot een glad beslag.

  5. 5. Spatel de wortel er voorzichtig doorheen. Schep het beslag in de tulbandvorm en strijk glad. Bak de tulband 35-45 minuten in de oven tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ca. 15 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een rooster.

  6. 6. Bestrijk de afgekoelde cake met 2 el honing en bestuif met de poedersuiker. Garneer met de overige geraspte sinaasappel- en citroenschil. Serveer met de yoghurt.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)