Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
  2. Dep de zeebaars droog en breng op smaak met peper. Snijd 1 van de citroenen in dunne plakjes en steek deze in de buikholte van de vis. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en tijm, pluk de peterselieblaadjes en hak alle kruiden fijn.
  3. Rasp de schil van de overige citroen. Meng het doosje La Baleine grof zeezout met de gehakte kruiden en de citroenrasp. Leg ⅓ van het zoutmengsel in een ovenschaal waar de vis precies in past. Leg de vis erbovenop en spreid hier de rest van het zoutmengsel over uit. Druk een beetje aan. Bak de vis in zoutkorst in 25 minuten in het midden van de oven gaar.
  4. Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de venkelknol in zo fijn mogelijke reepjes. Bewaar het venkelgroen. Snijd de olijven grof.
  5. Smelt de roomboter in een pannetje en fruit hierin de sjalot ca. 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak al roerend 10-12 minuten tot de venkel karamelliseert. Voeg de witte wijn en olijven toe en roer goed door. Bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met versgemalen peper.
  6. Haal de vis uit de oven. Als het goed is, is het zout hard geworden en kun je dit met een lepel makkelijk van de vis afhalen. Leg de venkel op een grote schaal en leg de vis erbovenop. Garneer met het venkelgroen.

Per portie: ca. 564 kcal
62 g eiwit | 54 g vet | 11 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Robbin de Bont