Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
peterseliesoep met ham

Peterseliesoep met ham

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • staafmixer
  • keukenpapier
Peterselie heeft veel gezonde eigenschappen: het is goed tegen een hoge bloeddruk, goed voor de blaas én goed voor de huid. Daarom alle aandacht naar peterselie in deze peterseliesoep.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui. Verhit 1 el boter in een grote pan en fruit de ui en de aardappel. Voeg 1,5 l water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 25 minuten op laag vuur koken tot de aardappels gaar zijn. Snijd het brood in blokjes. Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak de broodblokjes goudbruin en knapperig. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.

  2. Was de peterselie grondig. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Voeg de slagroom en de peterselie op 1 el na toe aan de bouillon. Laat het geheel ca. 2 minuten koken. Pureer het met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  3. Doe de hamreepjes in de soep en verwarm ze kort mee. Serveer de soep direct en bestrooi met de croutons en de rest van de peterselie.

Foto’s: Stephan van Raay Servies etc.: Eigen collectie, Subba

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (6 stemmen)