Peulvruchtensalade met kwark-olijfoliedressing
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de snijbonen in schuine reepjes. Maak de peultjes schoon en snijd ze schuin door. Blancheer de snijbonen, de peultjes en de doperwten afzonderlijk van elkaar beetgaar in kokend water met wat zout. Spoel de peulvruchten koud onder stromend water. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit een droge pan en rooster er de pijnboompitten goudbruin in. Neem de pijnboompitten uit de pan en bak er de spekblokjes knapperig in. Was de munt, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Neem de spekjes uit de pan. Roer de olijfolie door het bakvet en laat even afkoelen.
Hak de munt grof. Meng de olijfolie uit de pan en de munt door de kwark. Breng op smaak met zout en peper. Breng de peulvruchten op smaak met zout en peper en verdeel ze over borden. Schep de kwarkdressing op de peulvruchten. Strooi de spekblokjes en de pijnboompitten over de peulvruchtensalade.