Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Peulvruchtensalade met kwark-olijfoliedressing

Peulvruchtensalade met kwark-olijfoliedressing

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de snijbonen in schuine reepjes. Maak de peultjes schoon en snijd ze schuin door. Blancheer de snijbonen, de peultjes en de doperwten afzonderlijk van elkaar beetgaar in kokend water met wat zout. Spoel de peulvruchten koud onder stromend water. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Verhit een droge pan en rooster er de pijnboompitten goudbruin in. Neem de pijnboompitten uit de pan en bak er de spekblokjes knapperig in. Was de munt, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Neem de spekjes uit de pan. Roer de olijfolie door het bakvet en laat even afkoelen.

  3. Hak de munt grof. Meng de olijfolie uit de pan en de munt door de kwark. Breng op smaak met zout en peper. Breng de peulvruchten op smaak met zout en peper en verdeel ze over borden. Schep de kwarkdressing op de peulvruchten. Strooi de spekblokjes en de pijnboompitten over de peulvruchtensalade.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)