Peulvruchtensalade met munt, peper en arganolie
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng in een ruime pan ca. 2 l water met een snufje zout aan de kook. Maak de peultjes schoon en snijd ze schuin door. Dop de doperwten. Snijd de snijbonen in dunne reepjes.
Blancheer de peultjes, de doperwten en de snijbonen portiegewijs ca. 2 minuten in het kokende water. Koel ze af in ijswater. Giet de zwarte bonen en de kikkererwten af en spoel ze af met koud water. Pel en snipper de sjalot.
Meng de geblancheerde peulvruchten met de zwarte bonen, de kikkererwten, de sjalot, de arganolie en de ciderazijn en breng op smaak met zout. Verdeel het mengsel over een grote schaal. Scheur de muntblaadjes in grove stukken en strooi ze over de bonensalade. Bestrooi de salade ruim met grof gemalen zwarte peper en serveer met brood.