
Piccata van tofu en groene groenten
Eenvoudig
24 minuten bereidingstijd24 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Laat de tofu uitlekken en dep goed droog. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Verwarm de oven voor (elektrisch: 110°C / hetelucht: 90°C).
Snijd de tofu in 8 plakken en bestrooi met zout en peper. Doe het kikkererwtenmeel op een bord en meng met wat zout en peper. Wentel de tofuplakken in het meel en schud het teveel aan meel eraf.
Verhit 2½ el olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak er de tofu samen met de citroenplakken 2-3 minuten aan elke kant tot ze een beetje geblakerd zij n en de tofu knapperig is. Schep alles op een bord en houd warm in de oven.
Voeg de knoflook toe aan de pan en fruit hem 30 seconden in de achtergebleven olie tot de aroma’s vrij komen. Blus af met de wij n en
schraap alle aanbaksels van de bodem los. Laat ca. 2 minuten tot ⅓ inkoken. Schenk de bouillon erbij en laat tot ⅔ inkoken. Haal de pan van het vuur en klop 1 el olijfolie, de kappertjes en 1 el citroensap erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.Kook intussen de bimi of broccoli en de sperziebonen in ca. 3 minuten beetgaar. Giet af. Verdeel de groenten over een serveerschaal en leg de plakken tofu en citroen erop. Schenk de saus uit de pan eroverheen. Garneer met de peterselie.