Piemontese paprika’s
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C / gas: stand 3). Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten maar laat de steel zitten. Was de paprika’s en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat.
Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Snijd de ansjovisfilets in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Verdeel de knoflook, de ansjovis, de tomaat, 6 el olijfolie en de boter over de paprika’s. Breng op smaak met zout en peper en rooster het geheel 25-30 minuten in de oven.
Kook de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Giet de bucatini af, meng er 1 el olijfolie doorheen en serveer hem met de paprika’s. Bestrooi met de peterselie.