Bereiding

  1. Klop alle ingrediënten voor de komijndressing in een kommetje. Zet apart en klop voor gebruik nog een keer door.
  2. Giet de geweekte kikkererwten af en spoel goed af onder koud stromend water. Verwijder losse schilletjes. Kook de kikkererwten in een pan met licht gezouten water in 50 tot 55 minuten gaar. Zet apart.
  3. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook de parelgort in 30 minuten gaar. Giet af en meng met de kikkererwten en de helft van de komijndressing. Zet apart zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur en de smaken kunnen intrekken. Roer daarna de peterselie en de lente-ui erdoor.
  4. Verwarm de oven voor tot 190°C. Doe de paprika, de pompoen en de olie in een kom en bestrooi met peper en zout. Meng door elkaar zodat alles met de olie is bedekt en schep op een grote met bakpapier beklede bakplaat. Bak 35 tot 40 minuten in de oven tot de groenten gaar en goudbruin zijn. Haal uit de oven en voeg de rest van de komijndressing toe. Schep voorzichtig door elkaar.
  5. Schep het kikkererwtenmengsel in een grote ondiepe schaal en schep de groenten erop. Serveer direct.

Foto’s: foodies