Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Salada do piloto

Salada do piloto

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Aantal personen
4

De salade

De kip

Vania: “Deze salade dankt haar bijzondere naam aan het feit dat midden in de stad São Paulo een luchthaven ligt. Naar verluidt is deze salade populair bij alle mensen in de buurt die houden van een snelle lunch, zoals piloten, bemanningsleden en luchthavenmedewerkers – vandaar de naam ‘pilotensalade’. Ze is bijzonder lekker en voedzaam en wordt daarom natuurlijk niet alleen door piloten graag gegeten!”

Bereiding

  1. Was voor de salade de drie soorten sla, schud de blaadjes droog en snijd of scheur ze in kleine stukjes. Snijd voor de kip de kipfilet in reepjes. Doe voor de marinade de honing, de balsamicoazijn, zout en peper in een kom en meng alles goed. Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer er 6 eetlepels olijfolie door en laat de kip hierin 15 minuten marineren.

  2. Schil de ananas, verwijder de stronk en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Was de aardbeien, maak ze schoon en snijd ze in kwarten. Was de komkommer en snijd hem in stukjes. Was de tomaatjes, maak ze schoon en snijd ze in tweeën. Schil de wortel en rasp hem grof. Pel de sjalotjes, was de lente-uitjes en maak ze schoon en snijd beide in dunne ringetjes. Was de peterselie, schud de blaadjes droog en hak ze grof.

  3. Giet de mais af in een zeef en spoel hem af met koud water. Doe het fruit en de groentes (behalve de uienringetjes) erbij, meng er 3 eetlepels olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en braad hierin de kipreepjes met de marinade op een gemiddelde temperatuur ongeveer 4 minuten stevig aan. Voeg de uienringetjes toe en bak die even mee. Blus dan alles af met het sinaasappelsap. Verdeel de gebakken kip over de salade en druppel er gelijkmatig wat van de marinade over. Strooi er ten slotte peterselie en pijnboompitten over en serveer.

Per portie: 677 kcal | 35.8 g koolhydraten | 52.7 g eiwit | 13.2 g vet

Receptuur en fotografie: Vania Ribeiro Ihle

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

De authentieke Braziliaanse keuken

€ 32,95
Braziliaanse keuken Vania Ribeiro