Bereiding

  1. Vermaal de biscuits in een keukenmachine tot fijne kruimels. Of stop ze in een ziplockzak en plet ze met een deegroller fijn.
  2. Doe de pindakaas, de roomkaas, de suiker en het cacaopoeder in de kom van een keukenmachine voorzien van een platte menghaak. Voeg de helft van de koekkruimels toe en laat de machine draaien zodat er een gladde massa ontstaat. Zet de kom afgedekt minimaal 3 uur of een nacht in de koelkast.
  3. Draai van de opgesteven massa met je handen ca. 24 balletjes. Wentel de balletjes rondom in de overige koekkruimels en laat ze nogmaals minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Je kunt de truffels 3-4 dagen van tevoren maken en in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren.

Per stuk: ca. 106 kcal
3 g eiwit | 7 g vet |7 g koolhydraten

*Pindakaas gemaakt van 100% pinda’s bevat voor dit recept te veel olie om op te kunnen stijven. Klassieke pindakaas, bij v. van Calvé, werkt voor deze truffels het beste.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Patricia Niven Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Myles Williamson