Bereiding

  1. Meng de melk met slagroom en breng kort aan de kook in een kookpan.
  2. Klop de eidooiers los met suiker tot het mengsel wit-gelig wordt. Giet het ei met suikermengsel in de pan met slagroom en melk en verwarm alles op laag vuur ongeveer 3 minuten.
  3. Roer ook de pistachepasta erdoor, gebruik een thermometer en zet het vuur uit bij 83 °C. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Om het geheel goed te mengen kun je een garde gebruiken.
  4. Giet het mengsel in de bak van de ijsmachine. Laat het geheel minimaal 1 uur afgedekt afkoelen in de koelkast.
  5. Zet het ijsbakje in de ijsmachine met de deksel erop en zet de stand van ijsbollen aan. Dit duurt meestal 35 min tot 1 uur. Laat het doordraaien totdat het een mooie dikke romige consistentie heeft gekregen.
  6. In de laatste minuten kun je de pistachenootjes even wat fijner malen in een vijzel of met de keukenmachine; zet ze apart.
  7. Strooi er vlak voor het serveren nog wat pistachenootjes overheen voor een lekkere bite.
The Lemon Kitchen Sicilië

Uit het boek:

The Lemon Kitchen Sicilië
€21,99

Neem ook eens een kijkje op The Lemon Kitchen voor meer inspiratie!