Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pistache-ijs

Pistache-ijs

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Benodigdheden

Jadis: "Dit is het allerlekkerste ijs ever. Het is zoet, romig, fris en heeft een lichtzoute nasmaak. Ik heb een tip gekregen van de ‘pistache-expert’ van Taormina: maak altijd gebruik van volle biologische melkproducten en van een pure pistachepasta als je pistache-ijs wilt maken! Heel typisch Siciliaans is het om in de zomertijd een ‘broodje ijs’ te eten, dat zijn briochebollen met pistache-ijs. Als je in Sicilië op het strand bent geweest, heb je vast ooit een ijscokarretje gezien. Daar verkopen ze deze broodjes ijs. Ook dit pistache-ijs kun je in een briochebol doen."

Bereiding

  1. Meng de melk met slagroom en breng kort aan de kook in een kookpan.

  2. Klop de eidooiers los met suiker tot het mengsel wit-gelig wordt. Giet het ei met suikermengsel in de pan met slagroom en melk en verwarm alles op laag vuur ongeveer 3 minuten.

  3. Roer ook de pistachepasta erdoor, gebruik een thermometer en zet het vuur uit bij 83 °C. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Om het geheel goed te mengen kun je een garde gebruiken.

  4. Giet het mengsel in de bak van de ijsmachine. Laat het geheel minimaal 1 uur afgedekt afkoelen in de koelkast.

  5. Zet het ijsbakje in de ijsmachine met de deksel erop en zet de stand van ijsbollen aan. Dit duurt meestal 35 min tot 1 uur. Laat het doordraaien totdat het een mooie dikke romige consistentie heeft gekregen.

  6. In de laatste minuten kun je de pistachenootjes even wat fijner malen in een vijzel of met de keukenmachine; zet ze apart.

  7. Strooi er vlak voor het serveren nog wat pistachenootjes overheen voor een lekkere bite.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

The Lemon Kitchen Sicilië

€ 22,50
Cover The Lemon Kitchen Sicilië