Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Meng 400 g bloem met de suiker en het zout. Voeg de olie en 250 ml water toe. Meng tot een zacht, plakkerig deeg. Voeg eventueel voorzichtig eetlepelgewijs meer water toe als de bloem niet helemaal opgenomen wordt.
  2. Verdeel het deeg in 2 stukken. Houd 1 helft apart. Maak van de andere helft met de hand een rechthoek. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad dun uit (ca. 3 mm). Prik het deeg een aantal keer in met een vork. Bestrijk het deeg met water en bestrooi met de pitten en zaden. Snijd in rechthoeken. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 12-15 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven, laat kort afkoelen en neem van de bakplaat. Bewaar de crackers in een trommel. Herhaal met de overige plak deeg.
  3. Rol de geitenkaas met koude hand op een koud werkblad tot een rol wanneer je hem niet zo gekocht hebt. Meng de pistachenoten met de zwarte peper en de rozenblaadjes op een ruim bord. Rol de geitenkaas door het pistachemengsel en druk het mengsel daarbij goed aan. Rol een aantal keer om het hele oppervlak goed te bedekken. Bedek ook de zijkanten van de rol. Leg de geitenkaas tot gebruik in de koelkast.
  4. Schenk de honing op een schaal of bord en leg de geitenkaasrol erin. Serveer met de crackers.

Foto’s en foodstyling: Willem van Santen Styling en receptuur: Anne Heesink