
Pistache thumbprint cookies
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng 1 eetlepel So Vegan So Fine pistachepasta, de margarine, de palmsuiker, de rietsuiker, de amandelmelk, het vanille-extract en een snufje zout tot een egale massa. Voeg daarna bloem toe en kneed tot een egaal en glad deeg.
Maak gelijkmatige bolletjes van het deeg. Haak de pistache fijn en rol de bolletjes erdoor zodat er rondom een baantje gehakte pistache komt te zitten en leg op de bakplaat. Duw met een bol lepeltje of je duim kuiltjes in het deeg en bak de koekjes in ca. 12 minuten goudbruin en gaar. Druk eventueel de kuiltjes nog wat in, het deeg kan tijdens het bakken wat omhoog komen waardoor de kuiltjes wat verdwijnen.
Vul de thumbprint cookies met So Vegan So Fine pistachepasta en bestrooi met nog wat extra gehakte pistache.