Bereiding

Bereiding sesamsaus:

Roer door de tahin het citroensap en de knoflook. De saus moetvan de lepel aflopen. Doet het dat niet, roer er dan wat water door. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

Bereiding mangosaus:

Meng de mangochutney met koriander, komijn, kurkuma en de rode peper. Breng op smaak met zout. Zet apart.

Bereiding groentevulling:

Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes, de lente-ui in ringen. Hak de peterselie fijn. Meng alles door elkaar en breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Zet apart.

Bereiding:

1. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm. Bestrooi met zout en zet 10 minuten weg. Dep de plakken aubergine droog en frituur ze op 180 ºC bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

2. Rooster de pitabroodjes in het broodrooster. Snijd ze voorzichtig in en duw ze open zodat u een soort zak krijgt. Besmeer de binnenkant van de broodjes met wat van de sesamsaus. Houd
het pitabroodje in de vlakke hand en bedek één binnenkant met plakken aubergine. Vul de rest met de groenten. Verdeel bovenop de gevulde pita nog een eetlepel sesamsaus en een eetlepel mangosaus. Meer of minder naar smaak.

Wijntip & exclusieve korting

Wijntje erbij? Wij kiezen voor Just Fucking Good Wine – rosé van Neleman Wijnen. Een bijzondere rosé met een prachtige kleur. Hints van bloemen en cake in de neus en qua smaak fris en verleidelijk met de voor Garnacha typische tonen van aardbei. Een voor rosé ongekend lange en zachte afdronk.

Extra leuk? Bestel deze wijn op www.neleman.org met 25% korting met de code FOODIES25 van 12.95 voor 9.71 per fles. Langskomen bij Neleman Zutphen – Groenmarkt 10 of Neleman Utrecht – Burg. Reigerstraat 24A kan natuurlijk ook! Hou je meer van rode, witte en/of mousserende wijnen dan mag je deze korting ook gebruiken.

*niet geldig op aanbiedingen en wijnpakketten. Actie geldig tot 21 juli 2020 of tot we door de voorraad zijn. Geen 18? Geen alcohol.