Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pittige aardappelrösti

Pittige aardappelrösti

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Het klinkt misschien wat zwaar op de maag maar in Zwitserland eten ze aardappelrösti als ontbijt. Wij maken een variant met lekker veel pit. Durf jij het aan om dit stevige spicy ontbijt recept te proberen?

Bereiding

  1. Breng de aardappel goed op smaak met zout en laat ca. 10 minuten staan. Schep de helft van de aardappel in een schone theedoek of kaasdoek en knijp het vocht eruit. Doe de aardappel in een kom. Herhaal met de overige aardappel.

  2. Meng de chilivlokken, de fenegriek, het mosterdzaad, de knoflook, de bieslook en wat peper door de aardappel.

  3. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en doe het aardappelbeslag in de pan. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de pan en druk de bovenkant plat. Bak 8-10 minuten aan beide zijden. Keer de rösti halverwege de baktijd voorzichtig om door een bord op de pan te leggen en de pan om te draaien. Laat de rösti weer voorzichtig in de pan glijden en bak verder. Serveer de rösti met zachtgekookte eieren en chilisaus.

Per portie: 186 kcal | 23 g koolhydraten | 4 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sal Henley

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)