Pittige aardappelrösti
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng de aardappel goed op smaak met zout en laat ca. 10 minuten staan. Schep de helft van de aardappel in een schone theedoek of kaasdoek en knijp het vocht eruit. Doe de aardappel in een kom. Herhaal met de overige aardappel.
Meng de chilivlokken, de fenegriek, het mosterdzaad, de knoflook, de bieslook en wat peper door de aardappel.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en doe het aardappelbeslag in de pan. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de pan en druk de bovenkant plat. Bak 8-10 minuten aan beide zijden. Keer de rösti halverwege de baktijd voorzichtig om door een bord op de pan te leggen en de pan om te draaien. Laat de rösti weer voorzichtig in de pan glijden en bak verder. Serveer de rösti met zachtgekookte eieren en chilisaus.