Bereiding

 

  1. Pel de knoflook en plet de teentjes. Breng 1 l water met de bouillonblokjes, de pepertjes, de knoflook, het kaneelstokje en de steranijs aan de kook en laat ca. 10 minuten trekken. Zeef de bouillon en breng hem opnieuw aan de kook. Kook de noedels in ca. 10 minuten gaar in de bouillon.
  2. Snijd de eindjes van de bimisteeltjes en halveer de stronkjes over de lengte. Was de paksoi en snijd hem in grove repen. Kook de eieren in ca. 4-5 minuten halfhard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Halveer de eieren.
  3. Voeg de bimi en de paksoi toe aan de bouillon en kook nog 2 minuten. Breng de bouillon op smaak met de vissaus en de rijstazijn. Verdeel de bouillon met de noedels en de groenten over kommen en leg in iedere kom een half ei. Garneer eventueel met de gezeefde specerijen uit de bouillon.

Foto’s: foodies