Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pittige couscous met merguezworstjes

Pittige couscous met merguezworstjes

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan en bak de worstjes er rondom goudbruin in. Neem de worstjes uit de pan, voeg de ui en de paprika toe en bak ze rustig tot ze glazig zijn.

  2. Voeg de courgette en de tomaat toe en bak het geheel een paar minuten. Voeg 300 ml kippenbouillon en de harissa toe. Snijd de worstjes in schuine stukken en voeg ze toe. Breng op smaak met peper en laat ca. 10 minuten op laag vuur koken.

  3. Breng 225 ml kippenbouillon in een andere pan aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet de hete bouillon eroverheen. Laat het geheel ca. 10 minuten staan.

  4. Roer de couscous los met een vork. Serveer de couscous met de gestoofde groenten en worstjes. Bestrooi met de verse kruiden.

Per portie: 551 kcal | 38 g koolhydraten | 31 g eiwit | 30 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Recepten:Janine Ratcliffe Foto’s:Sam Stowell Styling:Iris Bromet Foodstyling:Natalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)