
Pittige couscous met merguezworstjes
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan en bak de worstjes er rondom goudbruin in. Neem de worstjes uit de pan, voeg de ui en de paprika toe en bak ze rustig tot ze glazig zijn.
Voeg de courgette en de tomaat toe en bak het geheel een paar minuten. Voeg 300 ml kippenbouillon en de harissa toe. Snijd de worstjes in schuine stukken en voeg ze toe. Breng op smaak met peper en laat ca. 10 minuten op laag vuur koken.
Breng 225 ml kippenbouillon in een andere pan aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet de hete bouillon eroverheen. Laat het geheel ca. 10 minuten staan.
Roer de couscous los met een vork. Serveer de couscous met de gestoofde groenten en worstjes. Bestrooi met de verse kruiden.