Bereiding

  1. Pel de garnalen, maar laat de koppen en evt. de staartjes zitten. Maak een klein sneetje in de rug en verwijder het darmkanaal. Pel de knoflook en snijd in dunne schijfjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en de chilivlokken ca. 5 minuten op matig vuur in, tot de knoflook mooi glazig is. Voeg de tomaten uit blik toe en breng rustig aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de saus over een ondiepe ovenschaal of ovenvaste pan. Leg de garnalen erin. Grill 6-8 minuten onder de grill in de oven of op de barbecue tot de garnalen net gaar zijn. Maak af met dungesneden jalapeño en peterselie. Geef er citroen en platbrood bij.

Per portie (4): ca. 419 kcal
33 g eiwit | 28 g vet | 9 g koolhydraten

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen