Pittige garnalensalade met radijs
Uitdagend
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 2 el olie en de kerrie. Halveer de gamba’s in de lengte, verwijder het donkere darmkanaal en meng de gamba’s met de kerrie-olie. Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de noedels af en spoel ze koud onder stromend water. Meng de noedels met 1 el olie.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in fijne ringetjes. Meng de rode peper met de lente-ui, de oestersaus, de tabasco, de rietsuiker en het limoensap. Klop 1 el olie erdoorheen.
Was de radijsjes en snijd er de worteltjes vanaf. Halveer de radijsjes en laat de blaadjes daarbij zitten. Maak de ijsbergsla schoon en snijd hem in dunne reepjes. Verdeel de ijsbergsla, de glasnoedels en de radijsjes over borden. Verhit een grillpan en gril de garnalen ca. 1 minuut aan beide kanten.
Verdeel de garnalen over de salade en schep de dressing eroverheen. Maak af met de tuinkers.