Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Pittige gebakken kip

Pittige gebakken kip

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de kip in een kom met de gember, de kurkuma en het chilipoeder. Meng goed door elkaar en laat afgedekt minimaal 20 minuten marineren in de koelkast.

  2. Vermaal het venkelzaad, de kaneel, de rode pepers en de peperkorrels in een vijzel. Zet apart.

  3. Verhit de olie in een hapjespan of wok op middelhoog vuur. Voeg het mosterdzaad toe, wacht tot het begint te ‘poppen’ en bak nog 10 seconden. Voeg de vermalen specerij en toe en bak 1 minuut mee. Voeg de kerrieblaadjes en de ui toe en bak 7-8 minuten verder. Voeg de gemarineerde kip toe, zet het vuur iets hoger en bak al omscheppend ca. 4 minuten. Bestrooi met wat zout. Zet het vuur lager, leg een deksel op de pan en gaar de kip ca. 10 minuten verder, schep halverwege om.

  4. Voeg de tomaten toe en gaar onafgedekt nog 4-5 minuten. Garneer met de koriander. Lekker met platbrood zoals roti of chapati.

Per portie: 250 kcal | 6 g koolhydraten | 27 g eiwit | 13 g vet

Alexander Breeze, Faye Wears & Edd Kimber Foodstyling: Amy Kinnear, Katie Marshall & Edd Kimbe

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)