Bereiding

Dat de Indiase keuken niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst dit snelle en makkelijke recept voor een pittige gebakken kip uit één pan. Wat opgewarmde roti’s en een salade erbij en klaar ben je! Als je tijd hebt, kun je de kip een paar uur of zelfs een hele nacht marineren.

  1. Doe de kip in een kom met de gember, de kurkuma en het chilipoeder. Meng goed door elkaar en laat afgedekt minimaal 20 minuten marineren in de koelkast.
  2. Vermaal het venkelzaad, de kaneel, de rode pepers en de peperkorrels in een vijzel. Zet apart.
  3. Verhit de olie in een hapjespan of wok op middelhoog vuur. Voeg het mosterdzaad toe, wacht tot het begint te ‘poppen’ en bak nog 10 seconden. Voeg de vermalen specerij en toe en bak 1 minuut mee. Voeg de kerrieblaadjes en de ui toe en bak 7-8 minuten verder. Voeg de gemarineerde kip toe, zet het vuur iets hoger en bak al omscheppend ca. 4 minuten. Bestrooi met wat zout. Zet het vuur lager, leg een deksel op de pan en gaar de kip ca. 10 minuten verder, schep halverwege om.
  4. Voeg de tomaten toe en gaar onafgedekt nog 4-5 minuten. Garneer met de koriander. Lekker met platbrood zoals roti of chapati.

Per portie: ca. 250 kcal
27 g eiwit | 13 g vet | 6 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan, Mike English & Edd Kimber Styling: Tony Hutchinson, Alexander Breeze, Faye Wears & Edd Kimber Foodstyling: Amy Kinnear, Katie Marshall & Edd Kimber