Bereiding
‘Gerechten als deze heerlijke kip wellington zijn ideaal. Je maakt het klaar en schuift het vlak voor het diner in de oven, terwijl je zelf van een lekker wijntje geniet. Dat is natuurlijk ook ideaal als het geen kerst is!’
- Wrijf de kipfilets in met zout, peper en 1 el harissa. Verhit boter in een koekenpan en braad er de kip bruin en bijna gaar. Houd apart. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200˚C / hetelucht: 180˚C). Verhit de olie en 2 el boter en bak er de ui en de knoflook glazig in. Voeg de kastanjechampignons en de cantharellen toe. Bak mee tot ze bruin zijn. Als het mengsel vochtig is, laat het dan eventueel uitlekken op keukenpapier. Roer de roomkaas los met de parmezaan, 1 el harissa en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg elke kipfilet op een ruim stuk bladerdeeg. Ga uit van twee kipfilets per rol bladerdeeg. Snijd waar nodig het bladerdeeg op maat. Je moet de kip inclusief de vulling kunnen inpakken met het deeg.
- Besmeer elke kip met een flinke hoeveelheid roomkaas. Verdeel het champignonmengsel eroverheen. Wikkel het bladerdeeg om de kip en druk de naden goed dicht, gebruik eventueel een beetje water om het goed te laten plakken. Leg de pakketjes met de naad aan de onderkant in een met boter ingevet bakblik. Kluts het ei en besmeer er de bovenkant van het deeg mee. Bak in 20-30 minuten goudbruin in de oven.
Recept en foto’s: Simone’s Kitchen