Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
koolrolletjes

Pittige koolrolletjes met kipgehakt en surimi

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water met een beetje zout aan de kook. Haal voorzichtig de bladeren los van de savooiekool en blancheer ze 1-2 minuten in het kokende water. Gooi het kookwater niet weg, dit kan je nog gebruiken om straks je bamboe stoommandje boven te zetten. Leg de geblancheerde koolbladeren direct in een kom met ijskoud water, om te voorkomen dat ze verder garen en verkleuren. Dep de bladeren voorzichtig droog en houd ze apart.

  2. Mix in een keukenmachine de ingrediënten voor de oosterse kruidenmix door elkaar tot een gladde, geurige pasta.

  3. Meng in een kom de surimi en de oosterse kruidenmix door het kip­gehakt en meng alles goed door elkaar.

  4. Leg ca. 2 el van het gehaktmengsel op elk koolblad, rol de bladeren op en vouw de zijkanten voorzichtig naar binnen.

  5. Haal wat van het kookvocht uit de pan tot er nog een bodempje in zit. Breng het aan de kook en zet daarna het vuur laag. Zet het stoommandje op de pan en leg er voorzichtig de koolrolletjes in. Zet het deksel erop en stoom de rolletjes 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Serveer de rolletjes met chilisaus en bestrooi met wat sesamzaadjes.

*Surimi zijn wit-roze staafjes imitatiekrab gemaakt van grotendeels witvis.

Gebruik voor dit gerecht een stoommandje. En lees hier alles wat je moet weten over het gebruik van stoommandjes

  1. Breng een grote pan met water met een beetje zout aan de kook. Haal voorzichtig de bladeren los van de savooiekool en blancheer ze 1-2 minuten in het kokende water. Gooi het kookwater niet weg, dit kan je nog gebruiken om straks je bamboe stoommandje boven te zetten. Leg de geblancheerde koolbladeren direct in een kom met ijskoud water, om te voorkomen dat ze verder garen en verkleuren. Dep de bladeren voorzichtig droog en houd ze apart.
  2. Mix in een keukenmachine de ingrediënten voor de oosterse kruidenmix door elkaar tot een gladde, geurige pasta.
  3. Meng in een kom de surimi en de oosterse kruidenmix door het kip­gehakt en meng alles goed door elkaar.
  4. Leg ca. 2 el van het gehaktmengsel op elk koolblad, rol de bladeren op en vouw de zijkanten voorzichtig naar binnen.
  5. Haal wat van het kookvocht uit de pan tot er nog een bodempje in zit. Breng het aan de kook en zet daarna het vuur laag. Zet het stoommandje op de pan en leg er voorzichtig de koolrolletjes in. Zet het deksel erop en stoom de rolletjes 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Serveer de rolletjes met chilisaus en bestrooi met wat sesamzaadjes.

*Surimi zijn wit-roze staafjes imitatiekrab gemaakt van grotendeels witvis.Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter / Foodblabla Styling: alexstyling

Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter / Foodblabla Styling: alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)