Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
koolrolletjes

Pittige koolrolletjes met kipgehakt en surimi

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Een leuke variant op sushi en dumplings! Dankzij de savooiekoolbladeren is de buitenkant super knapperig. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren door het kipgehakt en de surimi te vervangen door jouw favoriete vulling.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Voor de rolletjes

Voor de Oosterse kruidenmix

Garnering

Benodigdheden

  • stoommandje
Een leuke variant op sushi en dumplings! Dankzij de savooiekoolbladeren is de buitenkant super knapperig. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren door het kipgehakt en de surimi te vervangen door jouw favoriete vulling.
Stoommandje
In dit recept maken we gebruik van een stoommandje. Benieuwd hoe je deze het beste kunt gebruiken? We leggen het je hier uit.

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water met een beetje zout aan de kook. Haal voorzichtig de bladeren los van de savooiekool en blancheer ze 1-2 minuten in het kokende water. Gooi het kookwater niet weg, dit kan je nog gebruiken om straks je bamboe stoommandje boven te zetten. Leg de geblancheerde koolbladeren direct in een kom met ijskoud water, om te voorkomen dat ze verder garen en verkleuren. Dep de bladeren voorzichtig droog en houd ze apart.

  2. Mix in een keukenmachine de ingrediënten voor de oosterse kruidenmix door elkaar tot een gladde, geurige pasta.

  3. Meng in een kom de surimi, de oosterse kruidenmix en de kokosrasp door het kip­gehakt en meng alles goed door elkaar.

  4. Leg ca. 2 el van het gehaktmengsel op elk koolblad, rol de bladeren op en vouw de zijkanten voorzichtig naar binnen.

  5. Haal wat van het kookvocht uit de pan tot er nog een bodempje in zit. Breng het aan de kook en zet daarna het vuur laag. Zet het stoommandje op de pan en leg er voorzichtig de koolrolletjes in. Zet het deksel erop en stoom de rolletjes 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Serveer de rolletjes met chilisaus en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Foto's: Willem van Santen. Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter / Foodblabla Styling: alexstyling

Savooiekool
Savooiekool is ook wel bekend onder de naam ‘groene kool’. Waarschijnlijk heb je deze bladgroente wel zien schitteren in een van onze magazines, want wij zijn er dol op. Maar wat is savooiekool precies?

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (4 stemmen)