Bereiding
Gebruik voor dit gerecht een stoommandje. En lees hier alles wat je moet weten over het gebruik van stoommandjes.
- Breng een grote pan met water met een beetje zout aan de kook. Haal voorzichtig de bladeren los van de savooiekool en blancheer ze 1-2 minuten in het kokende water. Gooi het kookwater niet weg, dit kan je nog gebruiken om straks je bamboe stoommandje boven te zetten. Leg de geblancheerde koolbladeren direct in een kom met ijskoud water, om te voorkomen dat ze verder garen en verkleuren. Dep de bladeren voorzichtig droog en houd ze apart.
- Mix in een keukenmachine de ingrediënten voor de oosterse kruidenmix door elkaar tot een gladde, geurige pasta.
- Meng in een kom de surimi en de oosterse kruidenmix door het kipgehakt en meng alles goed door elkaar.
- Leg ca. 2 el van het gehaktmengsel op elk koolblad, rol de bladeren op en vouw de zijkanten voorzichtig naar binnen.
- Haal wat van het kookvocht uit de pan tot er nog een bodempje in zit. Breng het aan de kook en zet daarna het vuur laag. Zet het stoommandje op de pan en leg er voorzichtig de koolrolletjes in. Zet het deksel erop en stoom de rolletjes 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Serveer de rolletjes met chilisaus en bestrooi met wat sesamzaadjes.
*Surimi zijn wit-roze staafjes imitatiekrab gemaakt van grotendeels witvis.
Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter / Foodblabla Styling: alexstyling