Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pittige rijst met bloemkool en halloumi

Pittige rijst met bloemkool en halloumi

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de bloemkool ca. 5 minuten op hoog vuur. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe. Giet af en houd apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet indien nodig af.

  2. Verhit de olie in een grote koekenpan of ondiepe braadpan en bak de ui ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur hoog, voeg de halloumi toe en bak nog ca. 5 minuten. Voeg de knoflook, de gember, de kurkuma en de kerrie toe en bak nog ca. 1 minuut. Roer de rijst, de bloemkool en de spinazie erdoorheen om alles op te warmen en voeg 1 el water toe als de rijst te droog is. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de chilipeper.

Per portie: 337 kcal | 36 g koolhydraten | 14 g eiwit | 14 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Katy Gilhooly

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3.4 / 5.0 (5 stemmen)