
Pittige rijst met bloemkool en halloumi
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de bloemkool ca. 5 minuten op hoog vuur. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe. Giet af en houd apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet indien nodig af.
Verhit de olie in een grote koekenpan of ondiepe braadpan en bak de ui ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur hoog, voeg de halloumi toe en bak nog ca. 5 minuten. Voeg de knoflook, de gember, de kurkuma en de kerrie toe en bak nog ca. 1 minuut. Roer de rijst, de bloemkool en de spinazie erdoorheen om alles op te warmen en voeg 1 el water toe als de rijst te droog is. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de chilipeper.