Bereiding

Veel mensen denken dat er in India helemaal geen rundvlees wordt gegeten. Voor de aanhangers van het hindoeïsme is de koe inderdaad heilig, maar er zijn veel meer religies in India; een deel van de bevolking kan dus gewoon rundvlees eten. In de regio Goa wonen relatief veel christenen, omdat deze deelstaat eeuwenlang een kolonie van Portugal was. Je vindt in de Goaanse keuken dan ook veel recepten met rundvlees, zoals deze pittige runderroerbak.

  1. Vermaal voor de marinade de zwarte peper, de kruidnagels en de kaneel in een vijzel of kruidenmolen tot een fijn poeder. Doe het in een grote kom en meng met de overige ingrediënten voor de marinade. Voeg het vlees toe en meng het erdoorheen. Laat minimaal 2 uur of 1 nacht marineren in de koelkast.
  2. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur en bak er het vlees, in porties, 3 minuten in. Zet het vlees apart op een bord of schaal.
  3. Veeg de pan schoon. Verhit 3 el olie op middelhoog vuur en fruit er de groene pepers enkele seconden in. Voeg de ui toe en bak 14-15 minuten verder tot de uien zacht zijn en beginnen te karamelliseren. Roer de kurkuma erdoorheen. Voeg het vlees met alles vleessappen en de basterdsuiker toe en breng op smaak met zout en peper. Roerbak nog ca. 5 minuten tot het vlees goed heet is. Roer de koriander en het limoensap erdoorheen en serveer.

Per portie: ca. 322 kcal
32 g eiwit | 6 g vet | 11 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan Styling: Luis Peral Foodstyling: Katy Greenwood