Pittige runderroerbak
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Vermaal voor de marinade de zwarte peper, de kruidnagels en de kaneel in een vijzel of kruidenmolen tot een fijn poeder. Doe het in een grote kom en meng met de overige ingrediënten voor de marinade. Voeg het vlees toe en meng het erdoorheen. Laat minimaal 2 uur of 1 nacht marineren in de koelkast.
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur en bak er het vlees, in porties, 3 minuten in. Zet het vlees apart op een bord of schaal.
Veeg de pan schoon. Verhit 3 el olie op middelhoog vuur en fruit er de groene pepers enkele seconden in. Voeg de ui toe en bak 14-15 minuten verder tot de uien zacht zijn en beginnen te karamelliseren. Roer de kurkuma erdoorheen. Voeg het vlees met alles vleessappen en de basterdsuiker toe en breng op smaak met zout en peper. Roerbak nog ca. 5 minuten tot het vlees goed heet is. Roer de koriander en het limoensap erdoorheen en serveer.