Pittige saucijzenbloemen
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Begin met de vulling. Meng alle ingrediënten voor de vulling en verdeel het gehaktmengsel in 16 tot 20 balletjes, van circa 20 gram, ter grootte van een walnoot.
Bestuif je werkblad dun met bloem. Als je zelf bladerdeeg hebt gemaakt, rol het bladerdeeg uit tot een plak van circa 3 mm dik.
Steek met de uitsteekvorm rondjes uit het deeg. Verwarm intussen de oven voor tot 210°C hetelucht.
Leg een bolletje gehakt op een rondje bladerdeeg. Vouw het deeg rondom omhoog en knijp de randen bovenaan dicht. Leg het pakketje met de naad naar beneden voor je neer. Druk het pakketje wat platter tot een dikke
ronde schijf met een doorsnede van ongeveer 8 cm. Maak inkepingen in de bovenkant op 12, 3, 6 en 9 uur (denk aan de wijzerplaat van een klok) en snijd het deeg hiertussen nog een keer in. Houd in het midden een cirkel van ongeveer 1½ tot 2 cm vrij. Draai ieder loszittend flapje deeg een kwartslag, om een ‘bloemblaadje’ te maken. Leg het deegbloemetje op de bakplaat. Herhaal deze stappen met het resterende deeg en de vulling. Bestrijk iedere saucijzenbloem met losgeklopt ei.Bak de saucijzenbloemen in de oven in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.