Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pittige saucijzenbloemen

Pittige saucijzenbloemen

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor de vulling

Voor het deeg

Tips
Ga je de saucijzenbloemen later opeten? Verpak de afgekoelde saucijzenbloemen in een dubbele laag aluminiumfolie en vries ze in. Opwarmen in een airfryer: bak de bevroren saucijzenbloemen 7 tot 8 minuten op 180°C. Opwarmen in een oven: verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht en bak de ontdooide saucijzenbloemen 7 tot 8 minuten. Bij dit recept zul je gehaktvulling overhouden. Koop daarom een extra pak bladerdeeg, maak hiervan saucijzenbloemen en vries ze in. Je kunt van het gekruide gehakt ook gehaktballen draaien, of het gehakt invriezen voor een volgende keer.

Bereiding

  1. Begin met de vulling. Meng alle ingrediënten voor de vulling en verdeel het gehaktmengsel in 16 tot 20 balletjes, van circa 20 gram, ter grootte van een walnoot.

  2. Bestuif je werkblad dun met bloem. Als je zelf bladerdeeg hebt gemaakt, rol het bladerdeeg uit tot een plak van circa 3 mm dik.

  3. Steek met de uitsteekvorm rondjes uit het deeg. Verwarm intussen de oven voor tot 210°C hetelucht.

  4. Leg een bolletje gehakt op een rondje bladerdeeg. Vouw het deeg rondom omhoog en knijp de randen bovenaan dicht. Leg het pakketje met de naad naar beneden voor je neer. Druk het pakketje wat platter tot een dikke
    ronde schijf met een doorsnede van ongeveer 8 cm. Maak inkepingen in de bovenkant op 12, 3, 6 en 9 uur (denk aan de wijzerplaat van een klok) en snijd het deeg hiertussen nog een keer in. Houd in het midden een cirkel van ongeveer 1½ tot 2 cm vrij. Draai ieder loszittend flapje deeg een kwartslag, om een ‘bloemblaadje’ te maken. Leg het deegbloemetje op de bakplaat. Herhaal deze stappen met het resterende deeg en de vulling. Bestrijk iedere saucijzenbloem met losgeklopt ei.

  5. Bak de saucijzenbloemen in de oven in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Receptuur: Francis Kuijk Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Planken met een Indische twist

€ 24,95
Planken met een Indische twist