Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Pittige stoof met worst en paddenstoelen

Pittige stoof met worst en paddenstoelen

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Maak je klaar voor de stoofmaand van je dromen. Tefal zette stovember op de kaart en met deze gerechten huppel jij lichtvoetig deze donkere maand door.

Bereiding

  1. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en giet er 100 ml kokend water overheen. Laat 30 minuten weken.

  2. Verhit de olie met de boter in een braadpan en bak hierin de worstjes rondom bruin aan, haal ze uit de pan en zet apart op een bord. Bak de baconreepjes in dezelfde pan tot ze goudbruin zijn, haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak het venkelzaad, de knoflook, beide pepers en de sjalot enkele minuten in het achtergebleven vet tot ze zacht zijn.

  3. Giet de geweekte paddenstoelen af en knijp overtollig vocht eruit, maar bewaar het vocht. Hak de geweekte paddenstoelen fijn en voeg ze samen met de kastanjechampignons toe aan de pan. Bak al roerend ca. 5 minuten verder. Blus af met de rode wijn en laat 1 minuut inkoken. Roer de tomatenpuree, de tomatenpassata, de bouillon, de helft van de peterselie, de zongedroogde tomaten en het weekvocht van de paddenstoelen erdoorheen. Leg de gebakken worstjes en de kruiden in de pan, breng alles aan de kook en zet een deksel schuin op de pan. Laat op laag vuur 40 minuten sudderen.

  4. Kook, wanneer de stoof bijna klaar is, de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Verwijder de laurierblaadjes en de takjes kruiden en bestrooi de stoof met de rest van de peterselie. Breng de stoof op smaak met zout en peper en serveer. Giet de pasta af en verdeel hem over 4 borden. Serveer de stoof over de pasta.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexstyling

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)