Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pizza caponata

Pizza caponata

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze gezondere pizza maak je van volkorenmeel en beleg je met lekker veel groenten.

Bereiding

  1. Meng voor het deeg 250 g meel met de gist en het zout in een grote kom. Roer de honing door 150 ml lauwwarm water en voeg dit samen met 15 ml olie toe aan het meel. Kneed kort tot een grof deeg. Stort het deeg op een met meel bestoven werkblad en kneed 6-8 minuten tot een glad deeg. Leg het deeg in een schone, met olie ingevette kom en laat het ca. 1 uur rij zen op een warme plaats tot het in volume is verdubbeld.

  2. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de aubergine, de ui, de selderij en de knoflook 8-10 minuten in tot de groenten zacht zijn.

  3. Meng intussen de azijn met 1 el olie in een grote kom. Voeg de rozijnen toe en laat ca. 10 minuten wellen. Voeg de gebakken groenten en de tomaten toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

  4. Schuif een grote bakplaat in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C). Sla het gerezen deeg terug door
    met je vuist de lucht uit het deeg te drukken en stort het deeg op een vel bakpapier. Rol het deeg uit tot een grote cirkel (ca. 35 cm Ø). Verdeel het groentemengsel over het deeg, maar laat een rand van ca. 2 cm vrij . Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ze over de pizza. Bestrijk de rand met olijfolie.

  5. Haal de hete bakplaat voorzichtig uit de oven en leg de pizza met het bakpapier erop. Bak ca. 10 minuten in de oven. Bestrooi de pizza
    met de pijnboompitten en de kappertjes en bak ca. 10 minuten verder. Garneer met de peterselie en snij d de pizza in punten.

Per portie: 508 kcal | 53 g koolhydraten | 23 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: James Lee Styling: Faye Wears Foodstyling: Tamara Vos

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)