Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Doe voor de pizzabodem de bloem in een keukenmachine met deeghaken of in een kom en voeg de gist, ⅛ tl zout, de olie en iets minder dan 100 ml warm water toe. Breng samen tot een zacht deeg en kneed ca. 5 minuten in de keukenmachine of ca. 10 minuten met de hand op een werkblad. Het deeg is plakkerig, maar probeer niet te veel extra bloem toe te voegen. Doe het deeg terug in de kom en dek af met een theedoek terwijl je de topping maakt.
  2. Doe voor de topping de uien in een wok met antiaanbaklaag en voeg de olie, 4 el water en de balsamicoazijn toe. Dek af met een deksel die in de wok past, zodat het dicht boven de uien ligt, en bak ca. 15 minuten. Roer terwijl de uien garen ca. 3 keer en leg het deksel na elke keer er snel weer op, zodat er niet te veel vocht verloren gaat. De uien moeten goudbruin zijn en het vocht verdampt. Doe de uien op een bord. Voeg de spinazie en de knoflook toe aan de wok en roerbak tot de spinazie is geslonken.
  3. Neem het deeg uit de kom. Vet een scherp mes in met olie, snijd het deeg doormidden en maak met ingevette handen van elke helft op een ingevette bakplaat een schijf van ca. 25 cm Ø. Kneed het deeg niet, omdat het dan te elastisch wordt en weer krimpt.
  4. Verdeel de spinazie en de uien over de pizzabodems en bestrooi met de geitenkaas, de olijven, de tijm en de zonnebloempitten. Bak ca. 15 minuten, of tot de bodem goudbruin en gaar is.

Per portie: ca. 443 kcal
18 g eiwit | 14 g vet | 54 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Sara Buenfeld Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Sante