Bereiding

  1. Los voor het deeg de gist op in 350 ml lauwwarm water en laat 10 minuten staan. Meng de tarwebloem en de speltbloem in een kom en meng het gistwater, de olijfolie en het zout erdoorheen. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen. Dit kan ook in een voorverwarmde oven op 30°C (elektrisch).
  2. Verwarm ondertussen voor de pesto de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de pistachenoten over een bakplaat en rooster ze een paar minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten want ze kunnen snel verbranden. Haal de noten van de bakplaat. Maal de rucola, de knoflook, de pistachenoten, de olie en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine tot een gladde pesto.
  3. Laat voor de gemarineerde mozzarella de mozzarella uitlekken en leg hem in een kom. Voeg de knoflook, de geraspte citroenschil en de olijfolie toe en wrijf de mozzarella voorzichtig in. Zet opzij om te laten marineren.
  4. Leg het deeg op je werkblad. Als het goed is, is het nu in volume verdubbeld. Verdeel het deeg in twee delen en rol van elk deel een bol. Druk de bol deeg met je handen plat tot een mooie ronde pizza. Doe hetzelfde met de tweede bol deeg. Zorg ervoor dat de randen iets dikker zijn. Je kunt dit ook met een deegroller doen, maar het deeg moet niet te dun worden. Bestrijk de pizza met de helft van de pesto en bak in ca. 12 minuten goudbruin in de oven.
  5. Haal de pizza uit de oven en beleg met de artisjok en de gemarineerde mozzarella. Meng de rucola met de olijfolie in een kommetje en verdeel over de pizza. Maak eventueel af met wat extra pesto.

Recept van foodies friend Judith: “Volg je mij al op Instagram via @myfoodblog_nl of via mijn website myfoodblog.nl? Je vindt daar de lekkerste kleurrijke gerechten van over de hele wereld. Origineel en boordevol smaak. Gegarandeerd succes!”