Bereiding

  1. Meng voor het deeg de gist met het water en 2 el van de bloem tot een glad papje. Voeg het zout en de rest van de bloem toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat niet meer aan je handen plakt. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af en laat op een warme plek 1 uur rijzen.
  2. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Vorm strakke bolletjes van het deeg en leg ze op een ingevet bakblik. Dek af en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C), bij voorkeur met een pizzasteen erin.
  3. Doe de gepelde tomaten in een ruime kom en knijp de tomaten enigszins fijn, zodat je een grove saus hebt. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Druk vanuit het midden met je vingertoppen het deeg uit tot een cirkel van ca. 25 cm Ø. Schuif het deeg voorzichtig op een stuk bakpapier of op een pizzaschep. Verdeel er 3 à 4 el van de gepelde tomaten over. Bedruip met wat olijfolie. Schuif de pizza in de oven en bak in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
  4. Verdeel, als de pizza uit de oven komt, er direct de feta, dille, amandelen en olijven over. Bestrooi met grof zeezout en royaal zwarte peper. Serveer direct.

Per portie (4): ca. 601 kcal
16 g eiwit | 37 g vet | 49 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen