Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pizza Porcini

Pizza porcini met truffel en fontina

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het zout met de bloem en 2 el olijfolie in een kom. Meng de gist met 100 ml lauwwarm water. Roer het bloemmengsel met een houten lepel door het gistwater. Kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en laat hem in een met olijfolie ingevette kom op een warme plek ca. 1 uur en 30 minuten rijzen.

  2. Neem het deeg uit de kom en druk het voorzichtig plat. Verdeel het deeg in 2 porties. Leg een doek over het deeg en laat nog ca. 30 minuten rijzen. Stook de Big Green Egg met de ConvEGGtor op tot ca. 300°C en zet dan de onderste schuif en de margrietschijf zo ver dicht dat de temperatuur constant blijft. Leg de pizzasteen in de Big Green Egg en laat hem in 4-5 minuten warm worden.

  3. Leg 1 stuk deeg op een met bloem bestoven werkvlak en druk het tussen de vingertoppen uit tot een dunne, ronde bodem. Snijd het eekhoorntjesbrood in dunne plakken en verdeel het over de deegbodem. Rasp de fontina eroverheen en bedruppel met 2 el olijfolie. Schep de pizza op met de pizzaschep en schuif hem op de pizzasteen. Sluit de Big Green Egg en bak de pizza 5-6 minuten. Serveer de pizza direct en rasp er de truffel overheen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)