Pizza quattro formaggi
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng in een kom de bloem met 1 tl zout en de gist. Voeg 2 el olijfolie en ca. 100 ml lauwwarm water toe. Kneed het geheel in 5-10 minuten tot een soepel deeg. Dek de kom af met vershoud folie en laat het deeg op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met de staafmixer. Laat de saus ca. 20 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met zout en peper.
Sla de lucht uit het deeg en rol het deeg op bakpapier uit tot een vierkante (ca. 30×30 cm) van ca. ½ cm dik. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5) met een bakplaat erin. Laat het deeg ca. 10 minuten rusten.
Verkruimel de gorgonzola en de taleggio afzonderlijk van elkaar. Rasp de parmezaan en de pecorino afzonderlijk van elkaar grof. Bestrijk het deeg met de tomatensaus. Verdeel de kaassoorten in verschillende diagonale banen over de pizza. Neem de bakplaat uit de oven en leg de pizza er met behulp van het bakpapier voorzichtig op. Bak de pizza 10-15 minuten in de oven.