Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Plaattaart met roquefort, peer en witlof

In samenwerking metĀ Bowls and Dishes
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Een VrijMiBo op een kleedje onder de Eiffeltoren? Dit Frans georiƫnteerde borrelhapje zou er niet misstaan wat ons betreft. Probeer maar eens uit en combineer de smaken van blauwe kaas, peer en witlof.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Een VrijMiBo op een kleedje onder de Eiffeltoren? Dit Frans georiƫnteerde borrelhapje zou er niet misstaan wat ons betreft. Probeer maar eens uit en combineer de smaken van blauwe kaas, peer en witlof.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rol het deeg af en leg het samen met het bakpapier op een bakplaat. Vouw de randen ca. 1 cm om naar binnen, zodat er rondom een dikkere rand ontstaat. Druk de deegranden goed aan met een vork. Prik het deeg in het midden om de 2 cm in met een vork.

  2. Bak het deeg in 25-30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd de peren in flinterdunne plakjes en verdeel ze over het deeg. Bedruip de peren met het citroensap. Verbrokkel er de roquefort over. Bestrooi met zwarte peper, de tuinkers en de witlof. Snijd de taart in stukken en serveer op een plank.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen en Valerie van Baasbank foto’s: Willem van Santen styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (13 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!