
Platbrood met lamskleftiko Langzaam gegaard lamsvlees
Eenvoudig
ca. 4 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 4 u. en 15 min. bereidingstijd
De Griekse keuken is al duizenden jaren oud, maar nog steeds geliefd over de hele wereld. Dit traditionele Griekse recept is in een modern jasje gestoken. Kalí órexi! (Smakelijk eten!)
Lees verder onder de advertentie
De Griekse keuken is al duizenden jaren oud, maar nog steeds geliefd over de hele wereld. Dit traditionele Griekse recept is in een modern jasje gestoken. Kalí órexi! (Smakelijk eten!)
Bereiding
Snijd 1 ui in dikke plakken van 1 cm en leg de plakken op de bodem van een braadslee of ovenbestendige braadpan. Leg het lamsvlees op de ui en besprenkel met de olijfolie. Kruid royaal met zout en peper en voeg het kaneelstokje, de teentjes knoflook en de kruiden toe aan de braadslee. Schenk de wijn en de bouillon erbij.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C). Maak een stuk bakpapier nat onder de kraan en verkreukel het. Leg het natte bakpapier op de bovenkant van het lamsvlees en dek de schaal goed af met een deksel of een dubbele laag aluminiumfolie, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Zet de braadslee ca. 4 uur in de oven, tot het lamsvlees gaar en zeer mals is. Bedruip het vlees halverwege de baktijd met het braadvocht.
Neem het lam uit de oven en verwijder het bakpapier. Gebruik een vork om het vlees uit elkaar te trekken. Serveer met warme platbroden, de dungesneden zoete ui, de verse peterselie en de citroenpartjes om erover uit te knijpen.