Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Poke cake met citroen en bosbessen

Poke cake met citroen en bosbessen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Voor de cake

Voor de compote

Voor de frosting

Luchtige citroencake? Sappige bosbessen? Roomkaasfrosting? Heb je in je hoofd drie keer ‘hmm lekker’ geroepen, dan is deze cake echt iets voor jou.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C). Vet een vierkant bakblik (18x18cm) in met boter en bekleed met bak papier. Klop voor de cake 225 g zachte boter en de suiker met een elektrische mixer romig. Voeg de citroenrasp toe en mix kort verder. Klop de eieren er 1 voor 1 doorheen. Klop het bakmeel en het bakpoeder erdoorheen tot een glad beslag. Spatel het amandelmeel en het citroensap door het beslag.

  2. Spatel het beslag in het bakblik en strijk glad. Bak 1 uur – 1 uur en 10 minuten in de oven tot de cake gerezen en goudbruin is en een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat ca. 10 minuten afkoelen in de vorm. Til de cake met het bakpapier uit het bakblik en laat ca. 20 minuten afkoelen op een rooster tot hij nog warm is maar niet meer zo heet.

  3. Doe intussen voor de compote alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat pruttelen tot de bessen beginnen open te barsten en er sap is vrijgekomen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Laat afkoelen.

  4. Verwijder het bakpapier en leg de cake op een serveerschaal. Maak met het handvat van een houten lepel ca. 3 cm van elkaar gaatjes over de hele cake, tot halverwege de cake. Lepel de compote over de cake en duw de bessen daarbij in de gaatjes. Laat de cake helemaal afkoelen.

  5. Klop voor de frosting de poedersuiker en de boter met een elektrische mixer romig. Klop de roomkaas en het vanille-extract erdoorheen tot een gladde, luchtige crème. Verdeel de frosting over de cake en snijd de cake in stukken.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)