Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
polenta kwarkpudding

Polenta-kwarkpudding met rodevruchtensaus

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Zoet, romig en fris. Ontdek de volle smaak van het platteland met dit heerlijke recept.

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water. Breng de melk aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Kook het geheel al roerend in 4-5 minuten tot een dikke massa. Knijp de gelatine uit en roer hem erdoorheen. Laat ca. 5 minuten afkoelen.

  2. Roer de kwark, 75 g suiker en de geraspte sinaasappelschil door het mengsel. Giet het mengsel in ingevette puddingvormpjes en laat het geheel opstijven in de koelkast.

  3. Doe het fruit met 50 g suiker en een scheutje water in een pan en breng aan de kook. Pureer het geheel met een staafmixer en laat inkoken tot de saus stroperig wordt.

  4. Dompel de puddingvormpjes onder in warm water en stort de puddinkjes op bordjes. Serveer met de vruchtensaus.

Per portie: 340 kcal | 57 g koolhydraten | 15 g eiwit | 5 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)