Bereiding

  1. Meng het polentameel, de bloem, het zout en de gist in een grote kom. Voeg 2 el olijfolie en 200 ml lauwwarm water toe. Kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bol van het deeg en leg het in een met olijfolie ingevette kom. Leg een vochtige doek over de kom en laat het deeg op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen.
  2. Rooster de pompoenpitten in een droge pan goudbruin. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Druk het deeg voorzichtig plat uit op een met bloem bestoven werkvlak. Houd 1 el pompoenpitten apart. Verdeel de overige pompoenpitten en de zongedroogde tomaatjes over het deeg. Rol het deeg op en vorm er een bol van. Bestrooi met de overgebleven pompoenpitten. Leg het deeg op een met bloem bestoven doek en bestuif het deeg met bloem. Leg een andere doek over het deeg en laat het ca. 45 minuten rijzen.
  3. Stook de Big Green Egg mét de plate setter op tot ca. 250°C en zet dan de onderste schuif en de margrietschijf zo ver dicht dat de temperatuur constant blijft. Leg de pizzasteen in de Big Green Egg en laat hem in 4-5 minuten warm worden. Leg het deeg voorzichtig op de hete steen en snijd er met een scherp mes een kruis in. Sluit de Big Green Egg en bak het brood in ca. 25 minuten gaar.

Lees hier alles over de Big Green Egg