Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Polentacake met aardbeien

Polentacake met aardbeien

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Klop de eieren en de eiwitten met 175 g suiker schuimig. Zeef er de bloem, het maïsmeel en het bakpoeder boven en spatel het voorzichtig erdoorheen. Rasp de schil van de citroen er fijn af en pers het sap uit de citroen. Roer de citroenschil en het citroensap, de yoghurt en de olie door het beslag.

  2. Giet het beslag in een ingevet en met bloem bestoven bakblik (ca. 30×10 cm). Bak de cake ca. 35 minuten in de oven. Verlaag eventueel na 20 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).

  3. Kook de rode wijn met 150 g suiker en de balsamico ca. 20 minuten in. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Neem de rode wijn van het vuur en laat even afkoelen. Schenk het rodewijnmengsel over de aardbeien en laat ca. 30 minuten marineren.

  4. Neem de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Serveer de cake met de aardbeien en schenk er wat wijnsiroop overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)