
Polentacake met skyr en sinaasappel
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Klop de eieren en de eiwitten met 175 g suiker schuimig. Zeef er de bloem, het maïsmeel en het bakpoeder boven en spatel er voorzichtig doorheen. Rasp de schil van de citroen er jn af en pers het sap uit de citroen. Roer de citroenschil, 150 g skyr en 100 ml olie door het beslag.
Giet het beslag in een met olie ingevette en met bloem bestoven taartvorm (ca. 28 cm Ø). Bak de cake ca. 25 minuten in de oven.
Breng in een pannetje het citroensap met 2 el water en 100 g suiker aan de kook. Kook tot de suiker goed is opgelost. Laat afkoelen.
Neem de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Prik enkele gaatjes in de cake. Schenk de citroensiroop over de cake en laat verder afkoelen. Meng 150 g skyr met de honing.
Schil de sinaasappels en verwijder zoveel mogelijk van de witte schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Halveer de cake horizontaal en verdeel 100 g van het skyrmengsel over de onderste laag. Verdeel de sinaasappel eroverheen en bedek met de tweede laag cake.
Bestrijk de bovenste laag cake met het overige skyrmengsel. Bestuif de taart lichtjes met de poedersuiker.